Profile

Join date: Sep 27, 2022

About

Waarom piept mijn keukenkraan?


Het piepende geluid dat uit je keukenkraan komt, wordt veroorzaakt door de schroefdraad van de uitloop. Dit probleem kan worden opgelost zonder dat de hele kraan hoeft te worden vervangen. U kunt proberen de draden te bedekken met loodgietersvet of vaseline. Zo voorkom je dat de kraan gaat piepen.


Een andere veelvoorkomende oorzaak van piepen is een versleten wasmachine. Dit deel van uw kraan is ontworpen om overmatige waterdruk te voorkomen en het kan na verloop van tijd beschadigd raken als het zijn smering heeft verloren. Gelukkig is het repareren van uw kraan een gemakkelijke taak die met het juiste gereedschap kan worden uitgevoerd.


Vervang de leidingen


Hoge waterdruk kan een piepend of fluitend geluid veroorzaken. De waterdruk moet tussen de vijftig en zestig psi liggen. Als deze te hoog is, moet u mogelijk uw leidingen vervangen of de drukregelaar aanpassen. Als u nog steeds niet zeker weet wat de oorzaak is, kunt u proberen te achterhalen waardoor het geluid wordt veroorzaakt en hoe u dit kunt verhelpen.


Als u het probleem niet zelf kunt oplossen, is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele loodgieter. Deze professionals kunnen uw kraan in een paar uur repareren. Zij kunnen bepalen wat het probleem veroorzaakt en vervolgens bepalen hoe het probleem het beste kan worden verholpen.


Vervang de klepsteel


Als het probleem aanhoudt, moet u mogelijk de klepsteel vervangen. Dit stuk bevat een klep voor het in- en uitschakelen van water. Een versleten stuurpen kan losse onderdelen hebben en kan de oorzaak zijn van het piepende geluid. Om dit probleem op te lossen, moet u de klepsteel controleren op zichtbare schade en een nieuwe ring installeren.


Een andere mogelijke oorzaak van het piepende geluid van uw keukenkraan is lucht in de leidingen. Probeer de hoofdkraan en kraan te draaien om ervoor te zorgen dat de leidingen vrij zijn. Als dat het probleem niet oplost, kunt u proberen het scherm in de beluchter schoon te maken. Vervolgens kunt u het water door de kraan laten lopen om te zien of het geluid weg is.


Schroevendraaier nodig


Een andere veelvoorkomende oorzaak van piepende geluiden in Nivito website is een defecte klep. In de meeste gevallen is de klep de boosdoener, dus u kunt deze verwijderen met een borgtang. Als u de klep niet kunt verwijderen, kunt u ook proberen de klep te verwijderen met een schroevendraaier.


Bel een loodgieter


Een andere oorzaak van het piepende geluid van de steel van een keukenkraan zijn de metalen draden van de steel en het handvat. Deze draden zijn gevoelig voor binding. Gebruik vaseline of smeermiddel om aanhechting aan het oppervlak te voorkomen. Als dit niet werkt, kunt u een loodgieter bellen om de kraan te inspecteren.


Het piepende geluid kan ook worden veroorzaakt door een losse sluitring of spindelklep. Als u een van deze oorzaken vindt, kunt u deze eenvoudig verhelpen door de ring te vervangen en de pakkingmoer aan te draaien. Dit zou het geluid moeten elimineren. Als het geluid aanhoudt, moet u mogelijk de leidingen vervangen die het geluid veroorzaken.

denyaldiano633

More actions